FOLLOWERS

Thursday, October 27, 2011

BOLEHKAH MANUSIA BERKAHWIN DENGAN ORANG BUNIAN? SAH ATAU TIDAK?


Soalan: Ustaz, saya ingin bertanya perihal yang berkaitan dengan bunian. Perkara ini timbul dalam keluarga saya sendiri, iaitu mengenai adik perempuan saya yang berperangai agak aneh. Kami sekeluarga amat musykil apabila beliau menolak pinangan orang, sebaliknya mengaku sudah berkahwin dengan makhluk halus atau bunian.

1. Soalan saya, apakah perkahwinan antara manusia dengan jin boleh berlaku?
 
2. Apakah hukumnya perkahwinan tersebut, sah atau tidak dari sisi Islam?

Wednesday, October 19, 2011

KLINIK RAWATAN ISLAM AS-SYIFA' MELAKA PADA 23 HB.OKT.2011 : AHAD DI PASIR GUDANG DAN KULAIJAYA

Khidmat rawatan Islam di Pasir Gudang dan Kulaijaya akan diadakan seperti biasa dalam masa terdekat ini. Maklumat klinik rawatan yang akan datang ialah seperti jadual di bawah ini :-

Tarikh   : 23hb Okt.2011 / AHAD

Tempat : Pasir Gudang : No.57 Jalan Mawar 47 Taman Mawar, Pasir Gudang.

Masa    : 3.00 petang sehingga selesai

Hubungi :
Tn.Hj.Arif ditalian : 019-7128767

 
Tempat : Kulaijaya, Batu 26

Masa    : 11.00 pagi - 1.00 t/hari.

Hubungi: En,Hafiz ditalian : 012-7445031


UNTUK RAWATAN DI SEKITAR KOTA TINGGI, JB DAN TIRAM SILA HUBUNGI SAYA DITALIAN DI ATAS UNTUK MEMBUAT TEMUJANJI. WSLM.Sebarang kesmusykilan boleh hubungi saya ditalian : 013-2006363 

Tuesday, October 18, 2011

Ayat ayat syifa
Untuk Seminar Perubatan Islam di Melak apada 18-19 Oktober 2011.

Monday, October 17, 2011

SIFAT DAN ETIKA PERAWAT ISLAM ( SEMINAR PERUBATAN ISLAM )

PENDAHULUAN

Ilmu pengubatan adalah ilmu Allah s.w.t.  Ulama’ sepaka t berpendapat bahawa mempelajari ilmu pengubatan itu hukumnya fardu kifayah. Merawat pesakit adalah profesion yang sangat mulia. Hukum mengajar ilmu ini adalah wajib bagi mereka yang arif mengenainya apabila tiba masanya dan apabila masyarakat memerlukannya. Manakala menyembunyikan ilmu ini pula hukumnya berdosa serta termasuk dalam kategori kufur dengan nikmat Allah s.w.t.


PRINSIP-PRINSIP ASAS DAN KONSEP PERUBATAN ISLAM

MUKADDIMMAH :

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Segala puji bagi Allah.  Selawat dan salam ke atas Rasulullah s.a.w., keluarganya, sahabatnya dan yang mengikut hadithnya hingga ke hari akhirat.

Manusia umum mengenali beberapa sistem rawatan penyakit yang diketengahkan untuk diterima pakai.  Sistem tersebut dikenali dengan nama Alopati (Allopathy), Homeopati (Homeopathy), Ayurveda (Ayurvedic), Akupuntur (Accupunture), Singse, Tradisional dan lain-lain.  Umum kurang mengenali rawatan Islam kerana tidak di ketengahkan, sedangkan ianya telah lama wujud bersama lahirnya Islam di dunia ini.

Sunday, October 16, 2011

PESAKIT YANG DIRASUKI JINMohon izin bagi perkongsian ilmu rawatan Islam : Untuk tujuan ABM pembentangan dalam Seminar Perubatan Islam di Melaka pada 18-19 Okt. 2011.

PELAJAR HISTERIA / KERASUKAN JINMohon izinu ntuk tujuan ABM pembentangan dalam Seminar Perubatan Islam di Melaka pada 18-19 Oktober 2011.

UST.AZHAR IDRUS : BOMOH YANG DIHARUSKAN........
Untuk tujuan pembentangan dalam Seminar Perubatan Islam di Melaka pada 18-19 Oktober 2011

UST.AZHAR IDRUS : BERDOSAKAN SESEORANG JIKA BUAT PERKARA TIDAK ELOK SEMASA KERASUKAN JIN?Untuk tujuan pembentangan dalam Seminar Perubatan Islam di Melaka pada 18-19 Oktober.

HISTERIA ATAU KERASUKAN JIN DI STADIUM
Untuk tujuan pembentangan dalam Seminar Perubatan Islam di Melaka pada 18-19 Oktober 2011 ketika membentangkan tajuk " HISTERIA DAN PETUA RAWATANNYA".

Monday, October 10, 2011

BOLEHKAH MAKHLUK HALUS DISUMBAT KE DALAM BOTOL? Penjelasan Oleh Tuan Guru Dato Haron Din

Soalan 

Banyak kali orang menyebut jin telah ditangkap, makhluk halus telah dipenjarakan, toyol telah dimasukkkan ke dalam botol, dibuang ke laut dan berbagai dakwaan lain seperti itu? Apakah ada asasnya dalam syarak bahawa makhluk halus seperti itu boleh ditambat, disumbat dalam botol atau dibuang ke sungai ke laut. Bolehkah dipercayai? Sila jelaskan.

Friday, October 7, 2011

BAHAYA KANSER ? KENALI TANDA-TANDA AWAL KANSER YANG TIDAK PERNAH DIPEDULIKAN OLEH ANDA

Malaysian Health Journal (cancer / kanser) Biasanya pesakit kanser hanya menyedari dia mengidap kanser bila penyakitnya sudah pada peringkat 4. Dan, selalunya keadaan ini dianggap sudah terlalu lewat. 

Sebenarnya. dari peringkat awal kanser menyerang tubuh kita, tanda-tanda penyakit ini sudah ada tetapi kita sering mengandaikan yang tanda-tanda itu sebagai 'Tidak apa-apa', cuma sakit biasa sahaja. Kita pun mengambil langkah 'bijak' kita sendiri iaitu menelan panadol atau membeli ubat di farmasi.

Adakah anda pernah membuat pemeriksaan tahunan seperti ujian colonoscopies atau ujian PSA? Tentu ramai yang menggelengkan kepala. Tidak mengapa kerana meskipun penting, setakat membuat ujian seperti itu belum tentu dapat melindungi anda daripada kanser. 

Thursday, October 6, 2011

KLINIK RAWATAN ISLAM DI PASIR GUDANG, KULAI DAN JB DITANGGUHKAN KE TARIKH 23 & 26 OKT.2011

Khidmat rawatan Islam yang sepatutnya diadakan pada hari sabtu ini 8hb Oktober 2011 ditangguhkan kepada tarikh lain atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Maklumat klinik rawatan yang akan datang ialah seperti jadual di bawah ini :-

Tarikh   : 23hb Okt.2011 / AHAD

Tempat : Pasir Gudang : No.57 Jalan Mawar 47 Taman Mawar, Pasir Gudang.

Masa    : 3.00 petang sehingga selesai

Hubungi : Tn.Hj.Arif ditalian : 019-7128767

Tempat : Kulaijaya, Batu 26

Masa    : 11.00 pagi - 1.00 t/hari.

Hubungi: En,Hafiz ditalian : 012-7445031


Tarikh   :  26hb Oktober 2011 /  RABU

Tempat  ; Johor Bahru, Bandar Baru Uda dan Singapura.

Masa     :  Melalui temujanji sahaja.

Sebarang kemusykilan dan maklumat lanjut berkenaan rawatan sila hubungi saya ditalian ini, 013-2006363.

Man Ana ???

My photo
Melaka, Malaysia
Pengembaraan Insan Tiada Noktah Tanpa Syarat Meniti Kebahagiaan. Email : iq_insan@yahoo.com

Popular Posts

CAPAIAN BLOG